Tietosuojaseloste

Tämä on Mideas.fi:n tietosuojaselostesivu. Naputtelemme tämän siksi, että lainsäätäjä tällaista edellyttää. Älkääkä ymmärtäkö väärin. Kun kerran on saanut hakkereiden jäljiltä siivoilla jälkiä ja jännittää mahdollista tietovuotoa kolmen kilon musta savi lahkeessa – sitä osaa arvostaa tietoturva-asioita ihan eri tavalla. Viisaastuneena emme enää pidä mitään itsestään selvänä. Kerromme seuraavassa asioista hieman yksityiskohtaisemmin.

Keitä olemme

Savolaista urheilukuvausta, lähinnä jalkapalloa. Sijainti puolentoista vuosikymmenen verran Lahessa. Verkkosivustomme osoite on: http://mideas.fi.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Henkilötietoja käsitellään laskutukseen ja maksujen perintään, markkinointiin, asiakassuhteen hoitamiseen ja kehittämiseen liittyen sekä tilastollisiin tarkoituksiin. Suoramarkkinointiin tietoja käytetään vain voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Asiakas voi halutessaan tilata suoramarkkinointia ilmoittamalla siitä mideas.fi:lle. Voitte olla varmoja, että markkinointimateriaalia lähetetään erittäin harvoin, jos koskaan.

Keräämme lähinnä verkkokauppa-asiakkaistamme seuraavia tietoja:

• Nimi
• Osoite
• Sähköpostiosoite
• Puhelinnumero
• Tilaustiedot
• Suoramarkkinointilupa
• Asiakkaan ilmoittamat asiakassuhteen hoitoon ja/tai markkinointiin liittyvät tiedot

Kommentit

Jos joskus lisäämme sivustollemme osioita, joihin asiakkaamme tai sivustollamme vierailevat tahot voivat kirjoittaa omia kommenttejaan, noudatamme seuraavaa ohjenuoraa:

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on. Itse emme lataa paikkatietoja sisältäviä kuvia. Tosin aika monesta sivustolla olevasta kuvasta tuo paikkatieto on melko helposti pääteltävissä.

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta viimeistään vuoden kuluttua. Meillä ei ole sanottavaa tarvetta hillota näitä tietoja, eli todennäköisesti tyhjennämme mahdollisia sivuston tallentamia tietoja useita kertoja vuoden aikana.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle, asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Koodilla luin tietosuojaselosteen saat kassalla 15 pinnan alennuksen tilauksesi normaalihintaisista tuotteista. Kannatti lukea, eikö?!

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Aika harvoin meillä on tarvetta upottaa ulkopuolista sisältöä, mutta toisinaan saattaa olla linkkiä johonkin uutiseen, blogikirjoitukseen tai muuhun vastaavaan, joka sitten vie tämän sivuston ulkopuolelle. Siellähän onkin sitten vaikka mitä. Ja muutakin.

Kenelle jaamme tietosi

Voimme luvata tässä pyhästi, omatunnon ja kunnian kautta, että me emme jaa kenenkään tietoja ilman viranomaisen todella kohteliasta pyyntöä yhtään mihinkään. Piste.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Emme varsinaisesti säilö näitä tietoja, vaan pyrimme poistamaan verkkokaupan tai muiden sivuston osien kautta jääneitä yhteystietoja useita kertoja vuodessa pienentääksemme entisestään vähäistä riskiä tietoturvaloukkauksiin.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä. Paitsi jos pyydät nätisti, ei meillä oikeasti mitään syytä ole pitää teidän tietojanne arkistossamme vastentahtoisesti.

Omat yhteystiedot

Miska Savolainen / Mideas.fi, Onnelantie 29, 15150 Lahti

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Rekisterinpitäjän tietojärjestelmä ja tiedostot on suojattu yritystoiminnassa normaalisti käytössä olevilla teknisillä suojausmenetelmillä. Rekisterin käyttöoikeus edellyttää henkilökohtaista käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka myönnetään vain rekisterinpitäjän henkilökuntaan kuuluvalle, jonka asemaan ja tehtäviin mainittu käyttöoikeus liittyy.

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Tietomurron tapahtuessa kaikki pääkäyttäjän tunnukset ja salasanat vaihdetaan välittömästi. Lisäksi tapauksesta tehdään asianmukaiset ilmoitukset sekä Liikenne- ja viestintävirastolle että Tietosuojavaltuutetulle. Ensimmäinen prioriteetti on asiakastietojen turvaaminen ja lupaamme toimia näissäkin asioissa proaktiivisesti.

Luotu 9.10.2020 – päivitetty viimeksi 14.10.2020.